Værd at vide hvis du gerne vil undgå fugt og andre alvorlige skader

Er du bange for at blive ramt af en fugtskade – og vil du derfor gerne vide noget om, hvordan du kan forhindre sådan en skade i at op stå? Hvis ja, så kan du med fordel gøre dig selv den tjeneste at læse med her på siden.

Denne artikel vil nemlig tage dig i hånden og give dig nogle super konkrete råd til, hvordan du undgår at blive ramt af en fugtskade eller lignende. Den helt store ulempe ved en fugtskade er, at det koster kassen at få den udbedret, hvorfor det godt kan betale sig at gardere sig så godt som muligt mod sådanne skader.

Få anlagt et omfangsdræn med det samme

En af de bedste måder, hvorpå du kan undgå en fugtskade, det er ved hjælp af et omfangsdræn. Den helt store fordel ved omfangsdræn er, at det sørger for at lede vandet væk fra huset og dermed mindskes risikoen for at blive ramt af en vandskade og lignende.

Selvom prisen på et omfangsdræn er relativ høj, så er det alligevel en investering, der er værd at overveje, hvis du gerne vil sikre dig på en god og sikker måde mod vandskader. Omfangsdræn er i øvrigt værd at få anlagt i forbindelse med nybyggeri, da der skal graves en masse for at få lagt drænet ordenligt ned i jorden.

Info: Læs mere om omfangsdræn hos Kloakfokus.dk

Består din kælder af den rette isolering?

Har du kælder? Er du godt klar over, at kælderens isolering spiller en kæmpemæssig rolle for om du bliver ramt af fugt og råd eller ej? Det er ekstremt vigtigt, at din kælder kan holde effektivt på varmen.

Hvis isoleringen er mangelfuld eller – værre endnu – ikke eksisterende, så er sandsynligheden for, at du bliver ramt af fugt, råd, svamp og-/eller skimmel meget stor. Derfor anbefales det i høj grad at få en fagmand ud til dig med henblik på at få fastlagt, hvor slemt det egentlig står til!

Gratis tip: Luft ud to gange dagligt á 10 minutter

En rigtig god måde at holde fugt og råd væk på er ved hjælp af udluftning. Det er uhyre vigtigt, at du løbende tilføjer dit hjem med ny luft. Først og fremmest er det billigere at varme ny luft op i forhold til gammel. Derudover er det også meget sundere og mere behageligt at opholde sig i et rum, der består af ny og frisk luft.

Og det vigtigste: Ny og frisk luft modvirker fugt og råd. Derfor er det en uhyre god ide at gøre det til en vane at få luftet ud to gange dagligt á 10 minutter. På den måde sikrer du, at dit hjem får tilført tilstrækkeligt med frisk luft, hvilket bringer luftfugtigheden ned på et anstændigt niveau.

Categories: Hus og have

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>