Legetøj til store drenge

”Legetøj til store drenge” siger overskriften og leder måske tankerne hen på drengerøvs ting som motorcykler og åbne sportsvogne. Altså dyre ting til voksne mennesker, der stadig har en legesyg dreng i sig. Men det behøver nu slet ikke være så store og dyre anskaffelser der kan vække legebarnet i selv den mest fornuftige mand eller kvinde – indrømmet det er mest mænd der leger med den slags ting her.

Et godt eksempel på en hobby for store drenge er modeljernbaner. Voksne mennesker har leget med små tog i mange år og en store skare mennesker går meget højt op i at bygge landskaber, lægge skinner og købe nye lokomotiver og vogne til deres modeljernbaner, der ofte er stillet op i en kælder eller i en decideret klub, hvor man mødes og deler sin hobby med ligesindede.

En anden lignende hobby, er mænd (og teenagere) der kører, sejler eller flyver med fjernstyrede fartøjer. Hvilken mand har ikke haft en fjernstyret bil som dreng? De var i hvert fald meget populære da jeg var barn. Dengang var det mest små biler af plastik, der var drevet af almindelige batterier, som man kunne køre rundt med på stuegulvet eller måske lidt ude på fortovet eller i gården, men så var de heller ikke stærkere end det. Nogle få tog deres hobby videre og købte mere kraftige biler, der også kunne køre offroad, og endelig er der dem der gjorde det ultimative og købte eller byggede store fjernstyrede biler der kører på benzin og med høj fart racer mod hinanden på specialbyggede baner til formålet.

Det sidste nye skud på den fjernstyrede stamme af legetøj til store drenge er de såkaldte droner, som er en slags helikoptere, men med fire eller flere rotorer, der går det meget nemmere og sjovere at styre dem. Man kalder dem droner præcis som de store professionelle droner som f.eks. militæret bruger til overvågning og i decideret krig, men det er intet andet end harmløst legetøj vi snakker om i denne artikel.

Et godt bud på en begynder-drone, hvis du er blevet hooked på at skulle i gang med droner er den model der hedder DJI Phantom. Det er ikke den billigste, men heller ikke den dyreste. Den er nok det jeg vil kalde ”bedst til pengene”. Den kommer som Ready-to-fly så du kan komme i gang med det samme uden den store tekniske kunnen. Bemærk også at DJI Phantom lige er kommet i en mere avanceret version 2.

Categories: Underholdning