Hvilken internettype er bedst og hvad skal jeg vælge?

Hvilken internet type er bedst i dagens Danmark? Har du for nyligt overvejet at skifte din internetudbyder, eller bare undre dig over hvilken type internet der er bedst at have i dag, så læs med her.

I dag er det sådan at det almindelige fastnetbredbånd er ved at blive overhalet af en række andre internetløsninger. Selvom den almindelige bredbåndsforbindelse er den mest udbredte i Danmark, ja så er der altså kommet nye men også billigere løsninger på banen.

Det bedste valg du kan gøre tage udgangspunkt i at du bor i lejlighed eller anden form for boligforening. Langt de fleste boligforeninger har nemlig lavet en aftale med en internetudbyder om en fordelagtig løsning til hele foreningen. Typisk vil det være fx i en storby som København at du kan få 50 mbit. for kun 99 kr. Det er en hastighed og en pris, som de færreste teleselskaber kan matche. Dog så har du ikke 50 mbit. Helt for dig selv, men du har den til deling. Det betyder dog ikke at i alle er på nettet i samme omgang, og derfor vil hastigheden typisk rigtig god.

Det næstbedste valg du kan gøre dig er, at vælge den nye firbenets forbindelse. Fibernet forbindelsen er forholdsvis ny i Danmark og er derfor ikke særlig udbredt. Fibernettet bliver trukket over lyskabler, og netop derfor vil du have en symmetrisk forbindelse, men også en forbindelse der køre med lysets hastighed. Det betyder at du med en fibernet forbindelse ikke har nogle begrænsninger af hastighed, og du kan være så mange på nettet i samme omgang som du kunne tænke dig. Det er i Danmark typisk Waoo! Du skal kontakte for denne mulighed. Dog skal du være opmærksom på, at det ikke er hele Danmark denne forbindelse er blevet udbredt til endnu.

Dit tredje bedste valg er kabel-tv forbindelsen også kendt som Coaxial kabel. Denne forbindelse bliver trukket igennem dit kabel-tv. Derfor er det essentielt at have kabel-tv i forvejen, inden du kan overveje denne forbindelse. Du har som regel super gode forbindelser, og høj hastighed med denne løsning, og så er priserne særdeles fordelagtige.

Det fjerde bedste valg er den føromtalte almindelige fastnetbredbåndsforbindelse. Det er som sagt den mest udbredte form for internet i Danmark. Det skyldes muligvis at de fleste fik deres internet i en periode hvor denne forbindelse var en af de eneste muligheder. Udover dette er det også den mest udbredte løsning ret kabelmæssigt. Du kan lige gyldigt hvor du bor i Danmark få adgang til denne forbindelse. Den har dog nogle hastighedsproblemer til tider. Det handler om hvor tæt du bor på en af TDC’s sendemaster, eftersom det er TDC som sidder på denne forbindelse i Danmark.

Den dårligste løsning du kan vælge er en mobil bredbåndsforbindelse. Dette er en løsning for de færreste. Du kan ofte ikke få mere end 2 til 20 mbit. I hastighed med denne løsning. Den passer ikke til familier men til forretningsfolk der er på farten. Så hvis du absolut skal have internet med dig ligegyldigt hvor du er, så er dette en mulighed. I dag er der dog WIFI næsten alle steder, og det ville derfor være dumt at betale for denne mulighed.

Categories: Teknologi

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>