Gør indeklimaet bedre med et klimaanlæg

Indeklima er et ord der er meget i vælten for tiden, når snakken falder på arbejdsmiljø, produktivitet og relaterede emner. I denne artikel kigger vi lidt nærmere på hvad indeklima betyder, hvorfor et godt indeklima er så vigtigt og endelig hvordan man kan forbedre virksomhedens indeklima med et klimaanlæg.

Selvom indeklima bestemt er vigtigt i private hjem, så tager vi i denne artikel udgangspunkt i arbejdsmiljø og koncentrerer os om virksomheder og deres indeklima udfordringer.

Hvad er indeklima?

Indeklima er klimaet indenfor. Det vil sige hvordan det føles at opholde sig i et bestemt rum eller hus. Hvor varmt er der? Hvor høj er luftfugtigheden? Og videre i den dur. Er luften for varm, for fugtig eller for tung, så har det en voldsom effekt på de mennesker der opholder sig i rummet i mange timer, dag efter dag.

Konsekvenser ved dårligt indeklima

Der er mange dårlige følger ved at have dårligt indeklima. Det kan give hovedpine, stress og generelt ubehag, hvis klimaet indenfor på arbejdspladsen ikke er godt. Det kan også føre til mere permanente lidelser. Dette er naturligvis skidt for både arbejdspladsen og for medarbejderne.

Udover de helbredsmæssige konsekvenser som selvfølgelig er de alvorligste, så er det økonomisk også virkelig negativt for virksomheden, hvis indeklimaet ikke er på plads. Hvordan kan det være, tænker du? Det handler om at det er påvist at dårligt indeklima betyder betydeligt sænket produktivitet hos medarbejderne. Man mister koncentrationen og helt klart motivationen, arbejder langsommere og dårligere. Og så betyder det selvfølgelig også flere sygedage. Altsammen noget der kan ses direkte på regnskabets bundlinje.

Derfor kan det som virksomhedsejer også godt betale sig at investere lidt i at skabe et godt indeklima i virksomhedens lokaler. Både af menneskelige årsager, og at forretningsmæssige og økonomiske.

Hvad kan et klimaanlæg gøre?

Noget af det der er sværest at styre på en arbejdsplads er temperaturen og luften. Dette kan man imidlertid klare med et klimaanlæg, der helt kan styre at der altid er den rette temperatur i ethvert rum, samt at luften er renset og frisk. Det vil overraske dig, hvor stor effekt dette kan have på det daglige arbejdsmiljø, samt naturligvis også på længere sigt.

Har du fået lyst til at høre mere om hvad klimaanlæg kan gøre for din virksomhed og for jeres indeklima, så anbefaler jeg at du kontakter firmaet AB COOL i Aalborg, der har stor erfaring med lige præcis denne type opgave, og som kan rådgive dig i hvilken løsning vil være den bedste for lige netop jer.

Categories: Sundhed, Teknologi

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>