Er du afhængig af din smartphone?

Har du tænkt over om, du måske er afhængig af din smartphone? Afhængig er et stærkt ord, men flere og flere oplever at de kan få abstinenser hvis deres telefon er løbet tør for strøm eller er glemt derhjemme. Mange af os er dybt afhængige af denne dims, der for ikke så mange år siden var noget der stod hjemme i huset med et kabel i væggen. Nu er den konstant i lommen, eller endnu bedre i hånden.

Kan du huske før i tiden hvor ventetid bare var ventetid? Hvis du f.eks. ventede på bussen eller hvis din veninde lige gik på toilettet mens I var på café. Dengang var det stunder til ro, tænksomhed og fordybelse, eller måske bare til at være, kigge på andre mennesker, lave ingenting. I dag trækker man straks sin telefon op af lommen og benytter øjeblikket til at være i kontakt med resten af verden, lige checke Facebook, checke ind på caféer, kommentere og like, tage et selfie.. alt muligt. Men én ting er når man er alene og pauser, en anden ting er i selskab med andre. Hvor ofte oplever du at være middag eller fest og alle sidder med hovederne begravet i deres smartphone? Alt for ofte gætter jeg på. I en artikel i Ud & Se i denne måned interviewes tre gymnasieelever om dette selv samme emne i anledning af Facebooks 10 års fødselsdag. De fortæller faktisk om en praksis, hvor de til fester lægger alle deres telefoner i en stor bunke på midten af bordet og den første der rækker ud efter sin skal give omgang til de andre.

Om du er afhængig af din smartphone eller ej, så er det næsten umuligt at undvære den i disse tider. Og når nu den ér blevet så stor en del af vores liv og hverdag, hvorfor så ikke udnytte det. I den forbindelse, og hvis vi lige skal blive lidt mere praktiske, så er det slet ikke ligegyldigt hvilket mobilabonnement du vælger til telefonen.

Der findes mange forskellige typer af mobilabonnementer og de er tilpasset hvilket behov man har Er du typen, der føler dig lidt ramt af denne artikel, så skal du helt klart gå efter et abonnement, der indeholder megen data og fri sms. Hvor meget data du skal bruge handler meget om hvorvidt du streamer indhold som video og musik, når du er væk fra trådløse netværk eller ej.

Synes du at det er svært at overskue hvilket mobilabonnement du skal vælge, kan du gå ind på mobiltown.dk og lave en sammenligning.

Categories: Teknologi

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>