Drømmen om lynhurtigt bredbånd

Når man har investeret i 20 eller 30 Mbit bredbånd og stadig oplever enkelte øjeblikke, hvor hastigheden bare ikke er helt deroppe, hvor man gerne vil have den, så er det svært ikke at drømme om lynhurtigt bred på 50 eller 100 Mbit. Men indtil videre er det kun de færreste danskere, der kan få den drøm til at gå i opfyldelse.

Vi ved det egentlig godt. Bredbånd på 20 eller 30 Mbit dækker til fulde det behov, de fleste danskere har for hurtigt bredbånd i deres eget hjem. Men det faktum afholder ikke mange fra at drømme om endnu hurtigere bredbånd. Og om nogle år, vil det sandsynligvis også være muligt for en del danskere at bestille 50 eller 100 Mbit bredbånd, men på nuværende tidspunkt, er det de færreste, der kan.

100 Mbit er nemlig kun muligt via enten fibernet eller en kabel-tv udbyder. Hverken kobbernettet eller det mobile bredbånd er endnu oppe på de hastigheder, og derfor er der rigtig mange, der må lade det lynhurtige bredbånd blive ved drømmene. På kobbernettet kan man endnu kun komme op på 50 Mbit og det er langt fra alle steder, det er muligt. Rigtig mange må altså lade sig nøje med 20 eller 30 Mbit.

Få maksimalt udbytte af det bredbånd du har

Og spørgsmålet er også, hvor stor forskellen reelt vil være. Mange, der har 20 eller 30 Mbit ville allerede nu kunne sætte hastigheden på deres internet markant i vejret ved at tilslutte deres udstyr med kabler. For selvom den trådløse tilslutning er super smart, så går der unægtelig en del hastighed tabt på den konto.

30 Mbit bredbånd er også rigeligt selvom man er en familie med 3-5 medlemmer, der alle kan finde på at gå online på samme tid. Til gengæld kan der opstå problemer med uploadhastigheden, der i nogle tilfælde bliver så lav, at der opstår unødigt meget ventetid.

Det betyder, at det kan tage relativt lang tid at lægge filer op på nettet, ligesom videosamtaler kan være et problem. Især hvis det er noget flere benytter sig af på samme tid. Oplever du den form for problemer med dit bredbånd, så bør du undersøge hvilke upload-hastighed, du bliver lovet af din udbyder. Hvis du har et abonnement med en uploadhastighed på mindst 5Mbit burde din internetforbindelse kunne følge med – også selvom I er flere, der er uploader på samme tid.

Vi anbefaler, at du læser mere på Bredbåndsguiden, hvor du også kan sammenligne priser og få den bedste deal på bredbånd.

Categories: Internettet, Teknologi

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>